Yangın Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlamlıklı şekilde değirmek evetğu kucakin, kabil olan en güdük sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini temin etmek için önlem tuzakınmaktadır.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

1 mm veya daha lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına bakarak çok henüz esen ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz gibi ederı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın bedelı da 4000 TL den başlangıçlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi muayyen sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve rapor ile belirlenir.

Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, kadeh malzemesinden yapılmıştır ve ekseriyetle çağcıl binalarda kullanılır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve falmları organize olarak strüktürlmalıdır. Bapnın kusursuz çdüzenışmasını yağdırmak bâtınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere dahişenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında hizmet mimarilmalıdır.

 Buna ödenek, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek yahut yavaşlatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine göre

Kanatıcı malzeme muhtevaermeyen ve cihetıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yanıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, su sprey ve benzeri vesair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi binalmayabilir.

çarkıt dokumalarda ve yangın merdiveni yerı daraç olan binalarda kaçış merdiveni özümlemeına olanak vermektedir. 

Antrparantez, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Malzeme: Yangın kapılarında alelumum çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten henüz yüksek mukavemet ve korozyona peklik esenlar Yangın Kapısı ve bu nedenle yangın bapsı özümlemeında tercih edilen bir malzemedir.

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapısının) baş amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide dokumalmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu olumsuz koşulların gayrı katlara geçişini çelmek yahut mümkün evetğu denli geciktirmektir.

Report this wiki page